Porvoossa ei 1930 -luvun alkupuolella ollut juuri uimareita, eikä uimapaikkojakaan. Tästä oltiin niin huolissaan, että koettiin tarpeelliseksi erillisen uimaseuran perustaminen. Vuonna 1935 päätetään pistää toimeksi ja ja kutsutaan kokoon julkinen kokous. Kokous tapahtui tiistaina 30.7.1935 Porvoon palokunnantalolla. Näin oli Porvoo saanut oman uimaseuran. Vaikka viralliseen rekisteröimiseen tulisi vielä kulumaan kaksi vuotta, alkoi Porvoon uimareiden toiminta heti perustavan kokouksen jälkeen.
Ensimmäiset viralliset uintikurssit pidettiin 2-15.7.1936. Kurssit olivat maksuttomia ja ne olivat tarkoitettu kaikille halukkaille. Uintikurssien jälkeen uimaseura järjesti uinti promootion ja piti jäsenilleen uintikilpailut. Vuodesta 1937 muodostui Porvoon uimareiden sotia edeltäneen ajan vilkkain toimintavuosi. Uimakoulu aloitettiin 13.7.1937 ja se sai valtavan suosion, osallistujia oli yli 150.
Kesän 1937 loputtua saadaan uimaseura vihdoin virallisesti rekisteröityä. Samalla päättyi kädenvääntö seuran nimestä. Viralliseksi nimeksi tuli Borgå Simmare – Porvoon Uimarit, joka lyhennetään BS-PU.
Vuonna 1938 Porvoon uimareiden toiminta jatkui aiempien vuosien malliin. Kesällä 1938 myös Porvoon urheilijat elvyttivät oman uinti toimintansa. Seurat kävivät keskinäistä kilpailua ja muutama uimari siirtyykin Porvoon uimareista Porvoon urheilijoihin.
Sotien jälkeen Porvoon urheilijat sai uinti toimintansa pian käyntiin ja menestys jatkui aina 1940 -luvun lopulle. BS-PU:n toiminta oli silloin lamassa.
1950- ja 1960 -luvuilla Porvoon seudulla ei käytännössä uitu ollenkaan kilpaa eikä kilpauinnin eteen tehty juuri järjestelmällistä työtä. Tänä aikana Porvoon uimareiden toiminta oli lähinnä avantouintia.
Vuonna 1970 uimahallin valmistuminen innosti muitakin urheiluseuroja ja uintia harrastettiin mm. Porvoon Veikoissa ja Porvoon Akilleessa. BS-PU ei ollut vielä herännyt horroksestaan. Ymmärrettiin, että pidemmän päälle olisi vain haitaksi, jos voimia hajotetaan useampaan seuraan ja päätettiin esittää, että uintijaosto siirretään uinnin erikoisseura BS-PU:n alle. Tätä varten kutsuttiin koolle johtokunnan kokous. Osa oli siirtoa vastaan, mutta varsin pian saatiin asiasta päätös ja koko Porvoon urheilijoiden uimajaosto siirtyi BS-PU:hun. Varsin pian myös muiden seurojen uinti harrastajat siirtyivät BS-PU:n riveihin ja näin BS-PU:sta tuli ainoa porvoolainen uimaseura.