Kilpauimarin muistilista


Kilpailuilmoittautumiset ovat sitovia. Seura maksaa starttimaksut. Valmentaja ilmoittaa uimarit kisoihin ja päättää uitavat lajit. Jos uimari ei pääsekään, hänen on ilmoitettava siitä päävalmentajalle hyvissä ajoin. Myös peruuttamattomista lähdöistä seura joutuu maksamaan starttimaksuja, ja tästä syystä seura pidättää itsellään oikeuden periä kilpailumaksuja uimarilta, mikäli uimari jättää tulematta kisoihin. Tämä sääntö ei koske äkillisiä sairastapauksia mutta sairastumisesta on kuitenkin ilmoitettava valmentajalle mahdollisimman pian. Mikäli uimari joutuu käymään lääkärissä, lääkäriltä voi pyytää lääkärintodistusta jota vastaan seura voi periä jo maksettuja starttimaksuja takaisin. Jos uimari sairastuu kisapäivänä, ilmoita siitä valmentajalle ennen kilpailun verryttelyn alkua. Verryttely alkaa 1-1,5h ennen kilpailujaksoa. Kilpailukutsut löytyvät uimaliiton sivuilta Tapahtumat – Uimaliitto. Lähtölistat, aikataulut ja tulokset löytyvät osoitteesta IC Control LIVETIMING. Kilpauimarin on lunastettava lisenssi. Lisenssikauppaan pääset täältä: Uintiurheilun lisenssi 2022–2023 – Uimaliitto

Kilpailuihin on hyvä varata ainakin seuraavat varusteet.
Uimahousut/Uimapuku. Varaa niitä riittävästi, mieluiten yksi puku/laji ja yksi verryttelyyn, uimalasit + varalasit, uimalakki + varalakki, pyyhe, sisätossut, shortsit, t-paita, vesipullo, eväitä. Terveelliset välipalat ovat suotavia, mahdolliset lääkkeet, kuten astmalääke.

Uima-asuihin on voimassa nuorten uimareiden uimapukurajoite. Nuorten teknisten uima-asujen käyttö sallitaan kilpailuissa T-12 ja P-13 sarjoissa uuden kauden alkaessa 1.8 alkaen. 1.8.2022 alkaen ovat tekniset uima-asut sallittuja vuonna 2009 syntyneille pojille ja 2010 syntyneille tytöille.  Uima-asun lahkeen pituus ei saa yltää reiden puolivälin alapuolelle. Rajoitus on voimassa kaikissa kilpailuissa riippumatta kilpailun tai yksittäisen lajin ikäsarjasta. Uimarin ikä määritellään kunkin vuoden viimeisen päivän perusteella.